La Școala Gimnazială "Horea" o parte din spațiul verde se transformă încet într-o grădină de legume, folosind resursele oferite de mediu.S-au plantat și semănat primele plăntuțe în strat de făn.

Grădina se îmbogățește cu noi plante.Creițele preiau rolul de plante companion, ceapa formează bulb, iar coacăzul roșu dă primele roade.

In luna august am deschis porțile grădinii publicului larg, pentru a împărți roadele și experiența acumulată.

Beneficiarii Proiectului "Permacultura în grădina școlii" sunt: Asociația pentru Natură și Oameni și Școala Gimnazială "Horea". Finanțatori : Fundația pentru parteneriat și MOL România.

♦ Din 160 de școli, din 8 județe, la nivel național, Școala Gimnazială "Horea", Cluj-Napoca, a obținut mențiune la proiectul " Caravana Reciclării Creative", organizat de Asociația PlaYouth și OSCAR . Felicitări tuturor elevilor, părinților și cadrelor didactice implicate pentru această realizare!

♦ Este un program de educație pentru Sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal, susținut de Crucea Roșie Română. Are la bază concursul "Sanitarii pricepuți" care constă într-o probă teoretică și una practică de acordare a primului ajutor. Câteva dintre obiectivele programului sunt: dezvoltarea sentimentului de solidaritate, acumularea de cunoștințe privind prevenirea accidentelor, formarea deprinderilor practice de acordare a primului ajutor și păstrarea sănătății corpului.

♦ Parteneriat cu Biblioteca Județeana Octavian Goga

♦ Regele Ferdinand și Regina Maria a României au fost protagoniștii întâlnirii din 5 mai 2023, cu elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Horea, care au fost impresionați de personalitatea, implicarea și realizările celor 2 monarhi, personalități impunătoare ale istoriei României. Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului cultural-educativ „Regi și regine ale României”.

♦ În luna ianuarie 2023, Școala Gimnazială "Horea" Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat cu Centrul regional împotriva traficului de persoane Cluj-Napoca.

Ca urmare a acestui acord, elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a au fost informați cu privire la pericolele asociate infracțiunilor de trafic de persoane și prevenirea victimizării elevilor.

În cadrul activității s-au discutat:

- infracțiunile de trafic de persoane și formele de exploatare, insistându-se pe exploatarea prin cerșetorie;

- caracteristicile victimelor, ale traficantului și modalități de recrutare (legătura cu rețelele dse socializare);

- măsuri de prevenire și modalități de sesizare a cazurilor de trafic de persoane (HELP LINE 0800 800 678);

- link-ul cu spoturile din campaniile de prevenire a traficului de persoane implementate de către Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane https://m.youtube.com/user/AnitpRomânia

- rolul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și a Centrului Regional Cluj-Napoca;

- date de contact ale CRITP Cluj-Napoca.

Activitățile au fost susținute de către dna. Ana-Pamela Popa, inspector de specialitate în cadrul Centrului regional împotriva traficului de persoane Cluj-Napoca.

♦ Proiectul educaţional: MÂNI DIBACE LA ÎNTÂMPINAREA SĂRBĂTORILOR DE PAȘTE - proiect în parteneriat cu Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca

”Misiunea noastră nu este să îi educăm pe copiii noștri să fie duri pentru a face față acestei lumi crude și nemiloase. Misiunea noastră este să creștem, să educăm copii care vor face ca lumea să fie mai puțin crudă și mai puțin nemiloasă, pentru ei și pentru ceilalți. Și învățăturile folosesc, da, dar mai ales puterea exemplului. Momente în care copiii dintr-o școala de masă vin în vizită la o școală în care învață, locuiesc și se joacă copii cu probleme de vedere. Momente în care aceștia lucrează, se joacă împreună, comunică, se ajută, se conectează și se înțeleg reciproc. Momente în care se îmbrățișează până când își aud bătăile inimilor. Despre asta am vrut să fie acest parteneriat cu Școala Gimnazială "Horea", despre prietenie, empatie și iubire, nu numai despre "mâini dibace". Astăzi le-am întors vizita și ne-am simțit realmente ca între prieteni! 🙂 O scoala colorată și prietenoasă, cu o energie extrem de bună. Multumim pentru proiect, pentru primire, dragi elevi și profesori! A fost o zi muzicală ( mulțumită doamnei profesor), colorată cu cretă și prinsă în baloane de săpun ( se vede în imagini) 🙂 Și " de n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica" , vorba scriitorului filosof...🙂” - Profesor Psihopedagog Baidoc Diana Elena Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere

♦ PROIECT EDUCAŢIONAL "BISERICA - Timp al devenirii SATUL – Spațiu al regăsirii"

- Despre proiect

- Articol în ziar

- Rugăciune

- Concursul Național cultural-artistic HRISTOS: Sufletul satului meu, inițiat de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, organizat de Protopopiatul Ortodox Român Cluj II, cu prilejul Anului Omagial al satului Românesc - CAEN 2018-2019. Echipajul școlii a obținut Premiul Special.

Coordonatori: dir. adj. prof. Ioana CORUJAN, înv. Stela GONCAN, pr. Florin DANIEL.

♦ Programul DISCOVER SCHOOLS

*In perioada 14 ianuarie - 01 februarie 2019 în şcoala noastră se desfaşoară programul DISCOVER SCHOOLS prin integrarea în fiecare zi din programul școlar pe parcursul a 3 săptămâni un minim de 4 ore de activitate de ÎNVAŢARE NON -FORMALĂ susţinută de voluntarii INTERNAŢIONALI care vor facilita sesiunile în limba engleză pentru elevii şcolii în cadrul orelor de limba engleză prin prezentarea şi dezbaterea unor teme multiculturale şi pentru dezvoltare personală.

Responsabil, profesor Cristina Pârlea

* Despre program

♦ Proiecte şi activităţi desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

- Concursul naţional -" UNITATE - Spațiu și Timp al devenirii, ALBA IULIA – loc al Jertfei și al Marii Uniri "

* PREMIUL I - etapa eparhială, obţinut de echipajul şcolii noastre, coordonaţi de către prof. Ioana CORUJAN, prof. Judith UNGAR şi pr. Florin DANIEL. Echipajul şcolii şi coordonatorii vor reprezenta Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, la etapa naţională, care va avea loc in 21 mai 2018, la Patriarhia Română, Bucureşti.

* Ştirea TV - PREMIUL I - la concurs.

* Etapa naţională, din 21 mai 2018 a Concursului naţional " UNITATE : Libertate şi Unire " - Premierea echipajelor a fost oficiată de către Părintele Patriarh Daniel.

* Ştirea TRINITAS TV - Premii naţionale

♦ Proiectul educativ-social "Împreună și prieteni"

♦ Parteneriat şcoala urbană-şcoală rurală "Pe cărările prieteniei"

Între Şcoala Gimnazială Horea şi Şcoala Gimnazială Octavian Goga Ciucea s-a încheiat un parteneriat asfel că elevii din clasa a III-a A au efectuat o vizită elevilor primari din Ciucea. Împreuna copiii au discutat despre drumul lui Horea prin Ciucea, copacul şi fântâna lui Horea şi au făcut schimb de mărțisoare . In aceeaşi zi au vizitat muzeul Octavian Goga din Ciucea .

♦ Proiect educativ -„Călătorii gastronomice şi culturale”

Propus de Asociația Alegria,Asociația Părinte în Florești,Hipermarketul CORA Cluj

♦ Parteneriat educaţional-“Bucuriile copilăriei”

Parteneriatul a avut ca obiectiv colaborarea dintre Şcoala Gimnazială Internațională „Spectrum”,și Şcoala Gimnazială ”Horea” în vederea organizării şi desfăşurării de activităţi extraşcolare comune în cele două instituţii, vizite reciproce, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, 6-10 aprilie 2015.

♦ Proiect- "Scoli conectate la comunitate"-Articol realizat de Roxana Cziker