♦ Proiectul educaţional: MÂNI DIBACE LA ÎNTÂMPINAREA SĂRBĂTORILOR DE PAȘTE - proiect în parteneriat cu Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca

”Misiunea noastră nu este să îi educăm pe copiii noștri să fie duri pentru a face față acestei lumi crude și nemiloase. Misiunea noastră este să creștem, să educăm copii care vor face ca lumea să fie mai puțin crudă și mai puțin nemiloasă, pentru ei și pentru ceilalți. Și învățăturile folosesc, da, dar mai ales puterea exemplului. Momente în care copiii dintr-o școala de masă vin în vizită la o școală în care învață, locuiesc și se joacă copii cu probleme de vedere. Momente în care aceștia lucrează, se joacă împreună, comunică, se ajută, se conectează și se înțeleg reciproc. Momente în care se îmbrățișează până când își aud bătăile inimilor. Despre asta am vrut să fie acest parteneriat cu Școala Gimnazială "Horea", despre prietenie, empatie și iubire, nu numai despre "mâini dibace". Astăzi le-am întors vizita și ne-am simțit realmente ca între prieteni! 🙂 O scoala colorată și prietenoasă, cu o energie extrem de bună. Multumim pentru proiect, pentru primire, dragi elevi și profesori! A fost o zi muzicală ( mulțumită doamnei profesor), colorată cu cretă și prinsă în baloane de săpun ( se vede în imagini) 🙂 Și " de n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica" , vorba scriitorului filosof...🙂” - Profesor Psihopedagog Baidoc Diana Elena Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere

♦ PROIECT EDUCAŢIONAL "BISERICA - Timp al devenirii SATUL – Spațiu al regăsirii"

- Despre proiect

- Articol în ziar

- Rugăciune

- Concursul Național cultural-artistic HRISTOS: Sufletul satului meu, inițiat de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, organizat de Protopopiatul Ortodox Român Cluj II, cu prilejul Anului Omagial al satului Românesc - CAEN 2018-2019. Echipajul școlii a obținut Premiul Special.

Coordonatori: dir. adj. prof. Ioana CORUJAN, înv. Stela GONCAN, pr. Florin DANIEL.

♦ Programul DISCOVER SCHOOLS

*In perioada 14 ianuarie - 01 februarie 2019 în şcoala noastră se desfaşoară programul DISCOVER SCHOOLS prin integrarea în fiecare zi din programul școlar pe parcursul a 3 săptămâni un minim de 4 ore de activitate de ÎNVAŢARE NON -FORMALĂ susţinută de voluntarii INTERNAŢIONALI care vor facilita sesiunile în limba engleză pentru elevii şcolii în cadrul orelor de limba engleză prin prezentarea şi dezbaterea unor teme multiculturale şi pentru dezvoltare personală.

Responsabil, profesor Cristina Pârlea

* Despre program

♦ Proiecte şi activităţi desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

- Concursul naţional -" UNITATE - Spațiu și Timp al devenirii, ALBA IULIA – loc al Jertfei și al Marii Uniri "

* PREMIUL I - etapa eparhială, obţinut de echipajul şcolii noastre, coordonaţi de către prof. Ioana CORUJAN, prof. Judith UNGAR şi pr. Florin DANIEL. Echipajul şcolii şi coordonatorii vor reprezenta Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, la etapa naţională, care va avea loc in 21 mai 2018, la Patriarhia Română, Bucureşti.

* Ştirea TV - PREMIUL I - la concurs.

* Etapa naţională, din 21 mai 2018 a Concursului naţional " UNITATE : Libertate şi Unire " - Premierea echipajelor a fost oficiată de către Părintele Patriarh Daniel.

* Ştirea TRINITAS TV - Premii naţionale

♦ Proiectul educativ-social "Împreună și prieteni"

♦ Parteneriat şcoala urbană-şcoală rurală "Pe cărările prieteniei"

Între Şcoala Gimnazială Horea şi Şcoala Gimnazială Octavian Goga Ciucea s-a încheiat un parteneriat asfel că elevii din clasa a III-a A au efectuat o vizită elevilor primari din Ciucea. Împreuna copiii au discutat despre drumul lui Horea prin Ciucea, copacul şi fântâna lui Horea şi au făcut schimb de mărțisoare . In aceeaşi zi au vizitat muzeul Octavian Goga din Ciucea .

♦ Proiect educativ -„Călătorii gastronomice şi culturale”

Propus de Asociația Alegria,Asociația Părinte în Florești,Hipermarketul CORA Cluj

♦ Parteneriat educaţional-“Bucuriile copilăriei”

Parteneriatul a avut ca obiectiv colaborarea dintre Şcoala Gimnazială Internațională „Spectrum”,și Şcoala Gimnazială ”Horea” în vederea organizării şi desfăşurării de activităţi extraşcolare comune în cele două instituţii, vizite reciproce, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, 6-10 aprilie 2015.

♦ Proiect- "Scoli conectate la comunitate"-Articol realizat de Roxana Cziker